Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Klimadan gelen küf kokusu

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Klimadan gelen küf kokusu

    Arkadaşlar merhaba, 2012 model aracımın son zamanlarda havalandırmasını açtığımda ızgaralardan yoğun bir küf kokusu geliyor. Klima açtığımda koku kesiliyor ancak klima kapalı iken gerçekten çok rahatsız edici bir koku mevcut. Arabadan tiksindim resmen. Öğrendiğim kadarıyla özellikle çok sıcak havalarda klima kullanımı sırasında oluşan nem havalandırma kanallarında zamanla bakteri oluşumuna sebep oluyor ve böylece küf kokusu yapıyormuş. Carpex Klima Temizleyici Sprey siparişi verdim ve bu spreyi sadece sağ ve sol ızgaralarda kullanacağım. Orta konsoldaki ızgaralarda kullanmak istemiyorum altındaki elektronik parçalara zarar gelir endişesi sebebiyle. Aranızda bu sorunu yaşayan ve bu spreyi kullanan var mıdır? Acaba kanallara sıkacağım bu sıvı sprey istenmeyen yerlerden çıkabilir veya aracın elektronik parçalarına zarar verir mi? Veya bu sorunu farklı olarak nasıl çözebilirim?


    İnsignia 1.4T Edition Elegance

  • #2
    spreyi bilmem ama bakteri olayı doğrudur. kokusu iğrenç olmakla birlikte araçta soluduğumuz hava akciğer enfeksiyonuna solunum yolu enfeksiyonuna davetiye çıkarıyor. Ben serviste yıllık bakımlarda klima bakım ve temizlik paketide alıp bakteri temizliği yaptırıyorum. 1 yıl idare ediyor zaten. çünkü solunan hava sağlık açısından biz ve özellikle küçük çocuklar için çok tehlikeli.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

    Yorum


    • #3
      Lejyoner Hastalığı (bir zatürre çeşidi) diye bilinen ve zamanında bakım ve temizliği yapılmamış klimalarda
      üreyen bir bakterinin yol açtığı hastalık bazen ölümcül olabiliyor. Klimanızın bakım zamanı gelmişse hiç vakit
      kaybetmeyin, hem ev veya ofis hem de araç klimaları için büyük risk. Bakım ve dezenfeksiyon çok ucuz, her
      yıl yaz başında yaptırmak lazım

      Yorum


      • #4
        Aldığınız büyük ihtimal koku maskeleyicidir.Yani içerdeki koku kaynağı bakterileri yok etmez sadece kokuyu gizler.Klima condenserine bağlanan ürünler kesin çözüm sunar.

        http://urun.n11.com/oto-klima/wurth-...E&gclsrc=aw.ds
        http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

        Ellere yar oldu
        2.0 CDTI
        Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

        5.25 Xdrive ///M(azot) Power

        Yorum


        • #5
          Ben 4-6 ayda bir "bomba" tabir edilen araç içinde kendi kendine boşalan, klima sistemini hava yolu ile temizleyen spreylerden kullanıyorum. Yılda 1 kez de gidip evaporatöre sıkılan ürünlerden yaptırıyorum.

          Maalesef "kazıklanmaya" çok müsait bir konu. "Bomba" şeklindeki ürünleri bile 50-60 liraya uygulayan yerler var. Ben tanesini 6 liraya alıyorum, üstelik İtalyan malı kaliteli bir ürün : http://urun.n11.com/oto-klima/superh...50ml-P10785280


          Evaporatöre sıkılan ürünler daha pahalı, ama 60-70 lira vermeyin derim. Güvenilir markaların çok daha hesaplı ürünleri var, 2 tavsiye :

          http://www.sonaxshop.com.tr/LIQUI-MO...ml,PR-351.html

          http://urun.n11.com/oto-klima/sprayw...296-P191627943



          Yorum


          • #6
            Teşekkürler arkadaşlar önerilerinizi dikkate alacağım.


            İnsignia 1.4T Edition Elegance

            Yorum

            İşleniyor...
            X