Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Liqui Moly Oil Additive...

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Liqui Moly Oil Additive...

    Liqui Moly biliyorsunuz Alman malı çok kaliteli yağları ve yağ katlıları ile bilinen bir markadır. Geçen gün Bauhaus'ta gezinirken bu markanın bazı ürünlerinin satıldığı reyonu gördüm. Reyonda Liqui Moly'nin MoS2 yağ katkısını incelemeye başladım. Bu ürün yağınıza direkt konulabilen ve sürtünmeyi azaltan bir film tabakası oluşturan bir tür yağ katkısı... 200 ml'lik ambalajı 7 litre yağa kadar yetebiliyor. Aldıktan ertesi gün yağa ekledim. Bu arada aracımda kullandığım yağ Lukoil Genesis Premium 5W-30 dexos2 onaylı yağ...

    Katkıyı ekledikten 1 ay sonra yakıt tüketimim şehir içi 10.3'ten 9.5'e düştü. Her gün aynı yol koşullarında ve aynı yollarda kullandığım için tüketimin azalması kullanım ile alakalı olamaz... Öte yandan, havaların da soğuduğunu varsayarsak aslında tüketimimin artması gerekirken düşmesi daha da ilginç... Yani bu ürün gerçekten benim aracımda tüketimi düşürdü. Nitekim TÜV tarafından ürünün etkisi kanıtlanmış...

    Herkese tavsiye ederim...
    1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

  • #2
    Ynt: Liqui Moly Oil Additive...

    Teşekkürler deneyelim

    Yorum


    • #3
      Konuyu hortlatmak istemezdim ama şu aralar bu ürünleri inceliyorum. Bu konuda kullanıma devam edenlerin tecrübelerini duymak isterim açıkçası. Teşekkürler.

      Yorum


      • #4
        Katkıyı ekledikten 1 ay sonra yakıt tüketimim şehir içi 10.3'ten 9.5'e düştü.

        Bu ifade çok iddialı. Böyle bir etkisi varsa hemen alalım ama bu kadar fark yaratması zor. Ben dizel araçlarıma yakıt katkısı ekliyorum ve o bile 0.1-0.2 lt ancak tasarruf sağlıyor.

        Yorum


        • #5
          Sanırım firmaların ürün ARGE bölümlerinden daha çok insan psikolojisi ARGE bölümleri daha çok çalışıyor ve zaaflarımızdan faydalanıyor.
          Kendim de bu kez kullanmak üzere aldım ama birazcık araştırma sonucu mutlak veri olmasa da fikir vermesi açısından vakti olanlar inceleyebilir.

          https://www.youtube.com/watch?v=UnNahISE_nU

          Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

          Yorum


          • #6
            Kendi aracımda ceratec katkısını kullandım. 1.6 cdti. İlk zamanlar 2 ay kadar motorun ses ve titreşiminin azaldığını söyleyebilirim. Ama sanki zamanla eski haline yaklaştı gibi. İlk kullandığım dakikalarda sürtünmeyi çok azalttığı için aracımın rolanti tüketimi normalde 0.5L ile gösterirken 1 dk içinde önce 0.4L ve sonra da 0.3L' ye düştü. Çok radikal bir ses azalımı ve yakıt düşümü oldu. Şu anda yaklaşık 5000km oldu ve hala rölanti tüketimi araç ısınınca 0.4L' de duruyor. Bu bana etkisinin devam etttiğini düşündürüyor.
            Bir dahaki bakımda yine kullanacağım. Aracım ceratec kullandığımda 48000km' deydi şimdi 53500km civarında.

            Yorum


            • #7
              Bu arada eğer bu ürünü kullanacaksanız. Motorrun iyice ısıtılması ve ürünün 10dk filan iyice çalkalanması gerekiyor. Akabinde sıcak motoru stop edip yağ yerinden eklenmesi ve son olarak hiç beklenmeden motorun çalıştırılıp 5dk filan rölantide bu katkıyı iyice yağa karıştırması için beklenmesi gerekiyor. Sonra sür gitsin

              Yorum

              İşleniyor...
              X