Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia'da beğenmediğiniz yönler nedir?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Iki yönü zayif. 1. otomatik park sistemi cok yavas. Özellikle büyük sehirlerde sorun olur. Kendi park etmiyor ama aracik iki aracin arasina girip girmeyecegini hesaplamasi ve ekranda gösterme süresi uzun. 2. Teyp sistemi zayif. Videolari otamatik atlamiyor mesala. kendimiz ek tek atlatiyoruzki söfer icin inanilmaz tehlikeli. Usb sistemi bazen ilk arac baglandiginda usb'yi tanimiyor. yaklasik usb 1 dakika sonra taniyor ve sinir ediyor.

    Yorum


    • videoları otomatik atlamıyor derken seyir halinde video oynatıyor mu? Yoksa video olduğunu algılayıp atlamasını mı istiyorsunuz ?
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

      Yorum


      • Seyir halinde zaten göstermiyor. Elfreni indiği anda görüntüyü yapatıyor. 3 adet video klip yükledim. Klibi açıyor. Klip bittigi an tekrar başa alıyor aynı klipi. İkinci klibe geçmem için menüden tekrar videolara gidip izlemek istedigim klibi kendim seciyorum. Yani mp3 gibi şarki bitince diger şarkıya otomatik geçiyor. Ama video kliplerde yapmıyor. Video yapıp youtube yükliyecem burayada link atacam.

        Yorum


        • yok şu açıdan sordum şoför için tehlike arz ediyor demişsiniz. videolar zaten P konumunda açılıyor.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

          Yorum


          • https://youtu.be/sx5G4EZomyI
            Araç hareket halindeyken video görüntüyü kapatıyor. Ama ses devam ediyor. Hareket halinde ses olsa durunca görüntü olsa ve hareket halinde klipler sırayla devam etse fena olmazdı. Mp3 yerine klipleri yüklerdik

            Yorum


            • birde playlist oluşturup deneyin video için ve tüm videolar aynı klasörde olsun. belki çalışır. folders tarama bölümündende tümü derseniz belki o da işe yarar. denemek lazım video izlemediğim için hiç açıkçası tam bilemiyorum.
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

              Yorum


              • Aynen dediğiniz gibi yaptım. Faydası yok malessef çözüm bulamadım.

                Yorum


                • Benim bundan onceki aracim passat cc ydi. En cok kıyaslanan bir arac. Cok kıyalamadan begenmediklerimi sıralamaya baslarsak,
                  1. Direksiyın sisteminin hidrolik olması. Cok fazla ses var ve direksiyon bazen yumusak bazen sert gibi. Stabil degil yani. Ayrıca sesli calisiyor. Buda ara sira insana acaba bir arizami var hissi uyandiriyor. CC de elektrik sistemliydi. Hicbir rahatsizlik vermedi.
                  2. Kesinlikle sanziman. Otomatik vites gecisleri hissettiriyor ve yetersiz. Aracim 2.8 v6 260 hp lik ve 6 ileri. Belirli hızdan sonra devir gostergesi sona yaklasiyor. Yillar once ayni esksikligi 1.6 astra H te yasamistim. Arac 5 ileri mekanikti. 140 tan sonra devir gostergesi 4000 uzerindeydi. Buda yakita cok ekti ediyoedu. Bu arac kesinlikle 7 veya 8 ileri olmaliydi. DSG 7 sanzimanli CC ye gore cok rahatsiz edici. Her ne kadar DSG problemli olsada konforu yakıta etkisi hızlanmalari gecisleri mukemmel otesi.
                  3. Aracin ic trim kalitesi biraz daha iyi olabilirdi. Ozellikle direksiyon bir sure sonra deforme oluyor ve bir cok aksamda sert plastik kullanılmıs ve surekli ses yapiyor.
                  4. Yol sesi cok fazla aliyor. Ses izolasyonu daha iyi yapilabilirdi.
                  5. Gostergeler daha modern olabilirdi. Artik tum araclarda oldugu gibi renkli ekran ve cozunurlugu iyi bir sistem kullanılabilirdi.
                  6. Cruise kontrol sisteminin degerleri ve ayarlanmasi kesinlikle yol bilgisayarinda gorunmeliydi. Arac kac km hıza ayarlı ve aktifmi degilmi bilemiyorsunuz.
                  7. Yan aynalarda sanirim isitma sistemi yok. Aracim en ust sinif donanımlı diye biliyorum ama henuz bulamadim yan ayna isitmayi. Yagisli havada bulunmaz bir nimet.
                  8. On yolcu koltugunda ileri geri gibi bir kac haraket manuel. Sofor koltugu gibi tam elektronik ve memory olmaliydi.
                  9. On koltuklarda ısıtma ve sogutma kesinlikle arka koltuklardada olmaliydi.
                  10. On ekran daha buyuk olabilirdi ve DVD player, geri gorus kamerası ve andorid sistemi olmalıydı.
                  11. Aracin yedek parcalari cok pahali. Bu fiyatlar mercedes bmw gibi markalardan bile pahali.
                  12. Anahtarsiz giris ve calistirma olmaliydi. Bu araca mekanik anahtar ve kontak hic yakismiyor.
                  13. Yol bilgisayari ve bilgi uyari isiklari bildirimleri cok yuksek seste ve abartili. Daha net ve sade olmaliydi.
                  14. Yan aynalarda kesinlikle carpisma/yakinlik uyari bildirimi olmaliydi.
                  15. Sert suspansiyon sistemi.
                  16. Bagaja su girme problemi. Bunu bir cok kullanici yasamis.
                  17. Arka kapılarda orijinal perde var ama arka cam perdesi mevcut degil.
                  18. Kokpit saklama gozleri yetersiz. Bardaklıklar ve orta torpido zemininde kaymaz yumusak plastik olmaliydi.
                  19. Gosterge hız ve devir yazilari eski skoda tarzi gibi duz yazi degil. Hic begenmedim. Bu araca yakismiyor.
                  20. Torpido sogutucu olmaliydi.

                  Bu sinif bir aracata begemediklerim bunlar. Tesekkurler,

                  Yorum


                  • escape Bahsetmiş olduğunuz maddelerin bir kısmı sizin düşündüğünüz gibi yeni modellerde yapılmış.

                    sizin aracınız 2009 yada 2010 olması lazım ve merak ettiğim sizin araçta flexiride sürüş sistemi yokmu ? eğer var sa 1 birinci maddenize karşılık geliyor.
                    yan aynları ısıtması arka cam rezistans ile çalışıyor olmalı ve arka cam perdeleri cosmo donanımda stadandarttır eğer yoksa birileri sökmüştür yada klipsleri kırıldığı iiçin kapı içine kaçmıştır.
                    aracınız perfformans aracı süspansiyonların sert olması gayet doğal bu arabanın sevilmesine sebeplerinden biri bu aracın yol tutuşudur buda süspansiyonla destekleniyor.



                    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

                    Yorum


                    • Aracım 2013 model. Galiba alçaltılmış şasi modelinden. Ayrıca flexride paketi var. Ön amortisorler bitik oldugu icin degistirmek istemistim ama amortisorun tanesi yaklasık 300 dolar civarı. Sizlerden ricam buralara biraz yabancı oldugum icin turkiyede her opel parcasını bulabilecegim yedek parca magaza tavsiyesi verebilirmisiniz.

                      Yorum


                      • Saklama gözü yetersizliği (hem sayı hemde hacim olarak), bunun yanında saklama gözlerinin iç kısmında kaplama olmaması
                        Dar bagaj ağzı (gerçi tasarım için bu gereklı)
                        Haddinden fazla sert plastik kullanımı
                        Çamurluk içleri izolasyonunun çok yetersiz olması
                        6 ileri vites (geçişlerde sıkıntı yok, hatta sağlamlık hissi veriyor ancak bu torkta bu güçte en azından 7 ileri olmalıydı)
                        Arka yolcu hava menfezleri yok

                        Yorum


                        • insignia 1.6 cdti kesinlikle bayagı bi ağır kalıyor. 136 bg denmesine ragmen cok sasırtıdıcı. ilk yapıştırılan cevap eee agır araba. oyle değil. bundan once 110 bg lik qashqai +2 vardı. aynı agırlıkta ve 110 bg ile direkt kapışabilir. diger bir başlıkta insignia-passat kıyaslaması yapmıştım. ama hız ını kıyaslama sansım olmadı. 120 bg passat cok net bir sekilde bizim 136 dan daha hızlı. aynı yolda hızlanma videosu cektim. passatla 200 e 35 saniye de mi ne cıktı tam hatırlamıyorum ama insignia aynı yolda 200 ü göremedi dahi. 185 te kaldı.bence bunun sebepleri : 245 lik lastikler, 6. vitesin uzunlugu ve motorun en yuksek tork u biraz yukarda veriyor olması dır bence..

                          Yorum


                          • bir de arka koltuk önüne kadar iyice uzayan orta konsol var ki o da 5. yolcuyu kısıtlıyor. aslında dendiği gibi arka diz mesafesi cok dar değil. bu konuda en iyi mondeo deniyor ama gittim kıyasladım . 170 lik surucu de arkasındaki yolcunun 1 karıs diz mesafesi kalıyor her ikisinde de . belki 2-3 cm farkeder. orta konsol un uzaması asıl sorun.mesela corolla d olmamasına ragmen arka boslugu yayla gibi yapmışlar ve şaft tüneli yok o yuzden futbol oynanır arka koltukta.. insignianın dar. 4 kişilik dusunulmuş. iyi bari cls lerdeki gibi arka koltuga da sabit orta konsol koysalarmış tam spor makam arabası olurmuş

                            Yorum


                            • Orjinal yazı sahibi: taylansancak View Post
                              insignia 1.6 cdti kesinlikle bayagı bi ağır kalıyor. 136 bg denmesine ragmen cok sasırtıdıcı. ilk yapıştırılan cevap eee agır araba. oyle değil. bundan once 110 bg lik qashqai +2 vardı. aynı agırlıkta ve 110 bg ile direkt kapışabilir. diger bir başlıkta insignia-passat kıyaslaması yapmıştım. ama hız ını kıyaslama sansım olmadı. 120 bg passat cok net bir sekilde bizim 136 dan daha hızlı. aynı yolda hızlanma videosu cektim. passatla 200 e 35 saniye de mi ne cıktı tam hatırlamıyorum ama insignia aynı yolda 200 ü göremedi dahi. 185 te kaldı.bence bunun sebepleri : 245 lik lastikler, 6. vitesin uzunlugu ve motorun en yuksek tork u biraz yukarda veriyor olması dır bence..
                              Şanzıman gücü ciddi biçimde törpülüyor. Bu da önemli bir etken bence.

                              Yorum


                              • Orjinal yazı sahibi: taylansancak View Post
                                insignia 1.6 cdti kesinlikle bayagı bi ağır kalıyor. 136 bg denmesine ragmen cok sasırtıdıcı. ilk yapıştırılan cevap eee agır araba. oyle değil. bundan once 110 bg lik qashqai +2 vardı. aynı agırlıkta ve 110 bg ile direkt kapışabilir. diger bir başlıkta insignia-passat kıyaslaması yapmıştım. ama hız ını kıyaslama sansım olmadı. 120 bg passat cok net bir sekilde bizim 136 dan daha hızlı. aynı yolda hızlanma videosu cektim. passatla 200 e 35 saniye de mi ne cıktı tam hatırlamıyorum ama insignia aynı yolda 200 ü göremedi dahi. 185 te kaldı.bence bunun sebepleri : 245 lik lastikler, 6. vitesin uzunlugu ve motorun en yuksek tork u biraz yukarda veriyor olması dır bence..
                                1. Insignia karşılaştırdığınız araçlardan en az 100-150 kg daha ağır, dolayısıyla elbette hızlanma farklı olacak,
                                2. Insignia'nın lastikler 245 yani Passat'tan geniş bu da ciddi bir fark yaratır
                                3. Insignia'nın 185'i geçememesi mümkün değil bence kullandığınız araçta bir sorun var.

                                Bence karşılaştırmak çok anlamlı değil, 2. elde Insignia'ya vereceğiniz rakamın 40-45 bin TL fazlasını vererek hemen hemen aynı özelliklere sahip bir Passat'ı alabilirsiniz.
                                Benim gibi, "bu kadar fark vermek anlamlı değil" diyorsanız da Insignia alıp keyfini çıkaracaksınız :-)

                                Sert plastik kullanımı deniyor ama ne passat ne de superb ile arada öyle büyük bir fark yok ki, bu konuya niye bu kadar takılıyor insanlar bilemiyorum. Yukarıda yazdığım gibi sınıf rakiplerinin 30-40 bin TL altında aynı özelliklerde bir araç alıyorsunuz.

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X