Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kil , polish ve wax uygulaması hakkında

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Kil , polish ve wax uygulaması hakkında

    Merhabalar ,
    Dün bir arkadaşımın tamirhanesinde bahse konu uygulamaları gerçekleştirdim ve bunun üzerine deneyim/görüşlerimi konuda düşüncesi olanlara paylaşmak istedim.
    Kullandığım ürünler ; Bilt hamber kil , Auto Glym SRP polish ve Auto99 Authentic katı wax.
    Sırasıyla önce araba yıkandı ve kurulandı , akabinde sadece su ile ıslatılarak kil uygulması yapıldı. Sonrasında el pedi ile cila ve wax atıldı.
    Toplamda 2 kişi yaklaşık 3,5 saatte bitirdik. Kil inanılmaz işe yaradı özellikle kaput ve çamurluk etrafında oluşan , ele gelen pütürlerin tamamını yok etti pürüzsüz bir zemin çıkardı. Çok memnun edici performans sergiledi.
    Akabinde Srp cila geçildi , Auto Glym SRP çok methediliyordu kılcal çiziklerde fakat açıkçası ben hiç memnun kalmadım diyebilirim. Uygulaması kolay fakat çok randıman alamadığım bir ürün oldu , hayal kırıklığı diyebilirim.
    Hemen üstüne ince bir katman wax geçildi ki Auto99 un çok iyi bir seçim olduğuna karar verdim. Islak görünüm , kayganlık ve su akıcılığı/tutmaması çok üst seviyede bir wax şiddetle tavsiye ederim.
    Bu cumartesi vaktim olursa ince bir kat daha wax geçeceğim , parlaklık ve derinlik tahminimce daha iyi olacak. Sonuç olarak zikrettiğim markaların kil ve wax ından çok memnun kaldım , sizlere de tavsiye ederim. Güneşli bir havada foto çekip ekleyeceğim.

    Saygılar.

    ***Aracım 2011 model , koyu sayılabilecek lacivert renk

  • #2
    Elinize sağlık, böyle uygulamalar aracı daha çok sevdiriyor. Emeğinizin karşılığını güneşte parladığında veya yağmurlu havada boncuklanmayı görünce aldığınızı hissediyorsunuz. Keşke SRP ile uğraşacağınıza kılcal çizikleri yok etmek için ince bir pasta kullansaydınız. Tabi makine şart bunun için. SRP doldurucu özelliğe sahip, birde basit sürtüklerde boyada kalan bazı pislikleri temizlemede etkili.

    Geçtiğimiz bayramın ilk günü bende kil + wax uygulamıştım. Soft 99 açık renkli araçlar için olan wax kullandım. Su iticiliği, kir tutmama, derin parlaklık hissi çok güzel.

    Kil için marka olması şart değil aslında. Boyanın kirlilik durumuna göre hard veya soft no name kil kullanılabilir. Ben no name soft kil kullanmıştım.

    Wax 'ın daha uzun süre dayanması için fırçasız, kaliteli şampuanlarla yıkama ve 2-3 yıkamada bir hızlı cila kullanmanızı tavsiye ederim.

    Yorum


    • #3
      Elinize sağlık.
      Aslında srp başarılı bir üründür.Güzel çizik doldurur ancak bir kaç yıkama sonrası çizikler geri gelir.Diğer bir eksiği de sıcaktan çabuk etkilenip özelliğini yitirmesi.Eğer çalkalamanıza rağmen hala ayran gibiyse ürün direk çöp olmuş demektir.
      Authentic güzel bir waxtır ben de kullanıyorum.Yüksek carnauba olduğu için parlaklığı da güzeldir.Ancak ayda bir yenilemek gerekir ki koruyuculuğu sürsün.
      Naçizane tavsiye eğer polisaj yapmayacaksanız yumuşak kil kullanın.Mavi no name killer hare oluşturur.
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

      Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

      5.25 Xdrive ///M(azot) Power

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post
        Naçizane tavsiye eğer polisaj yapmayacaksanız yumuşak kil kullanın.Mavi no name killer hare oluşturur.
        Kilin markasını aslında bu bahsettiğiniz mavi no name killerin kullanılmaması adına yazdım , sizinde dediğiniz üzere aracı mahvediyor mavi killer. Zira mavi kili 30 liraya alırken bilinen markaların kilini 120-130 liraya alıyorsunuz. Srp yerine bir daha ki sefere menzerna 3000 kullanmayı düşünüyorum pasta kullanmaya çok taraftar değilim verniği inceltmek istemiyorum .

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: Uğur K View Post

          Wax 'ın daha uzun süre dayanması için fırçasız, kaliteli şampuanlarla yıkama ve 2-3 yıkamada bir hızlı cila kullanmanızı tavsiye ederim.
          Sonaxın carnaubalı sprey hızlı cilasını her yıkama sonrasında ıslak arabaya uygulayarak kurularım , bunun faydasını çok görüyorum. Çok güzel bir kayganlık oluşturuyor kaportada.

          Yorum

          İşleniyor...
          X