Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kül tablası kapağında oluşan inatçı lekelere çözüm?

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Kül tablası kapağında oluşan inatçı lekelere çözüm?

    filedata/fetch?id=590789&d=1493795054&type=thumb İyi günler arkadaşlar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere yüklediğim fotoda piano black kaplama üzerinde sebebi kuvvetle muhtemel araç içi kokusu (würth sprey yeni araç kokusu)nun sprey halinde nüfuz etmesi sonucu böyle sıvı akıntısı gibi bir iz kaldı. Bunu giderebilecek bir temizlik ürünü tavsiyeniz var mı? Birde aracı yıkamaya bıraktığımda iç temizlik yaparken yıkamacı çocuklar artık neyle sildilerse aynı kapak üzerinde yatay düzlemde bayağı bayağı görülen kılcal çizikler bırakmışlar. İnternette bir resimde görmüştüm ufak çaplı bir polisaj makinesi ile mecedes marka bir aracın ön konsolunda tahta kaplamaya uygulama yapılıyordu. Aynı mantıkla çizik gidericiler ile bu çizikler tamamen olmasa da göze batmayacak kadar giderilebilir mi? yoksa kapağı işin açıkçası çıkmacılardan vs. aramaya başlayacağım. Teşekkür ederim.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.
    Son düzenleme: aykutekim; 18.03.2017, 16:31.

  • #2
    Maalesef o bölge erimiş,temizlik ürünleriyle bişey yapamazsınız.Sıvı araç kokuları buna sebep oluyor.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

    Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

    5.25 Xdrive ///M(azot) Power

    Yorum


    • #3
      Gerçek anlamda işini bilen bir detay uzmanına gösterip iç trimlere uygulama yaptırabilirsiniz. Plastikler için uygun olan malzemeler ile bu durumu çözebilirler sanırım.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post
        Maalesef o bölge erimiş,temizlik ürünleriyle bişey yapamazsınız.Sıvı araç kokuları buna sebep oluyor.
        o zaman çıkmacılardan ya da servisten o kapak olan sürgü parçayı arayacağım desene, yandık! Nerden sıktım o würth meretini!

        Yorum


        • #5
          Bu lekeyi temizlik ürünü ile çıkarabilir miyim? derken daha beter hale getirdikten sonra bu durum ile alakalı kısa bir süredir, kaporta ustamız aracılığı ile çıkmacılardan iç trimleri araştırdım lakin hiçbir yerde bulamadım. Bunun üzerine Samsun'daki Demir Opel servisini aradım. Konu ile alakalı görüştüğüm kişi 3 yıl önce bir kişinin üzerine böyle bir çalışma yaptıklarını, o tarihte işim 800 tl civarı tuttuğunu, günümüzde ise 1500 lira civarı tutar dedi. Bunun yerine "gelin, kaporta servisimiz ile bakalım, piyano black boyama işini bu parçalara yapabilir miyiz ustalarımız ile inceleyelim, uyarsa daha az maliyetle gerçekleştirebiliriz" dedi. Boyama işi pek kafama yatmadı ama youtube'da birkaç boyama uygulama videosu paylaşılmış. Orjinal gibi değil ama yakın kalitede başarı sağlanmış. Ankara OSTİM'de piano black boyama işini yapanlar var. Aklımda olan aslında orjinal temiz parçaları temin edebilmek ama parçalar aliexpress'de yok, Ebay İngiltere'de dashboard trim başlığı altında parçalar mevcut. Yurtdışı alışverişe pek sıcak bakmıyorum. O yüzden aklımda olan Kastamonu 3M uygulama merkezinde trimleri piyano black film ile kaplamak istiyorum. Ustayla konuşmuştum, aracın en az 2 gün kalması gerektiğini söylemişti. Son gelişmelerden sonra böyle yapmaya karar verdim sayılır ama bir de sizlerin görüşünü sormak istedim. Uzun sürdüğü için özür diler, görüşlerinizi beklerim.

          Yorum


          • #6
            Pionablack sticker/Folyo ile üzerini kaplayın gitsin



            2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

            Yorum


            • #7
              Plastidip kullanmakta bir çözü olabilir.Hem uygulamayı kendinizde yapabilirsiniz.

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
                Pionablack sticker/Folyo ile üzerini kaplayın gitsin
                tamamen katılıyorum +1
                insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
                honda accord 2.4 Executive...

                Yorum

                İşleniyor...
                X