Duyuru

Collapse
No announcement yet.

mini 0906 araç içi kamera montajı

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • mini 0906 araç içi kamera montajı

    arkadaşlar uzun zamandır araç kamerası almayı düşünüyordum, şimdi kısmet oldu, paylaşmak istedim belki birileri faydalanır diye. önceki aracıma park halinde çarpıp kaçmalarından dolayı 24 saat kayıt yapabilen çeşitlere bakıyordum. takıp unutacağım modellerden biri olan mini 0906 yı aliexpresten sipariş verdim. 11.11 indiriminden dolayı tüm seti 98 dolara aldım. tüm setin içinde;

    ön kamera
    arka kemera
    hardwire kiti (kontak kapalıyken kayıt yapmaya yarıyo-akü zayıflarsa kamerayı kapatıyo)
    cpl filtre (camdaki yansımaları engelliyo)
    çakmalıktan şarj kablosu (hardwire kitiyle montaj yapılırsa kullanmaya gerek kalmıyo)
    uzaktan kumanda
    kablo sabitlemek için plastik sabitleyiciler
    4 adet fusetab (sigorta kutusundan elektrik almak için).

    kamera linki: https://tr.aliexpress.com/item/Blues...18fb4c4dRDHUpL
    yalnız kamera 8 günde İstanbula giriş yaptığı halde elime ulaşması 20 25 gün sürdü çünkü istanbulda gümrük kontrolüne takıldı ve 106 lira gibi bir ek vergi ödemem gerekti.



    bunların yanında bir de hafıza kartı almanız gerekiyo. ben yurt dışından dresslily diye bir giyim sitesinden 110 liraya almıştım, normalde 15 20 günde gelecekken hala bekliyorum, ülkeye giriş yaptı ancak elime ulaşmadı hala. alacak arkadaşlara 160 170 lira gibi bir ücretle yurt içinden almasını tavsiye edebilirim. kamerayı şuanda geçici bir hafıza kartıyla kullanıyorum. ben geriye dönük 3 4 günlük kayıtları saklayabilsin diye 128 gb aldım. 64 gb da duruma göre iş görebilir.

    bu bilgileri direk kamera inceleyen sitelerden daha detaylıca bulmak mümkün. konuyu açmamın asıl amacı olan montaja gelecek olursak;
    öncelikle biraz el beceriniz varsa elektrikçiye gitmenize gerek yok. ben kendime araç için bi kontrol kalemi yaparak işe başladım. 5 wattlık bir ampüle iki kablo bağlayarak yapabilirsiniz. bunu yaptıktan sonra hangi sigortada kontak açıkken hangisinde kontak kapalıyken elektrik var, onu belirleyeceğiz. sigorta şemasının iki resmi var, bizim araçlar için ihtiyaç duyan olur diye onları da ekliyorum. ben 6 numaradaki çakmaklık sigortasını ve 24 numaradaki gövde kontrol birimi sigortasını kullandım. sarı kabloyu kontak açıkken güç gelen sigortaya (6 numara-çakmaklık), kırmızı kabloyu sürekli güç gelen sigortaya (24 numara-gövde kontrol birimi) ve siyah kabloyu da araçtaki herhangi bir metal yüzeye şase alması için bağladım. ancak kontrol kaleminiz varsa ya da yaptıysanız farklı araçlar için de hangi sigortada kontak durumuna göre güç var kendiniz görüp seçebilirsiniz.

    bağlantıya gelirsek iki şekilde yapılabilir, fuse tap kullanarak ya da direk sigorta ayağına kablo sararak. kamera kutusundan 4 adet fuse tap çıkmıştı ancak hepsi farklı boyut olduğundan sigorta kutusundaki sigortaya uyanı kullanıyosunuz. sigorta kutusundan çıkan sigortayı fuse tab üzerine takıp fuse tabı da sigorta kutusundanki sigortayı çıkarttığınız yere takıyosunuz. fuse tab üzerinde kamerayı korumak için 5 amper sigorta var ve araç üzerindeki herhangi bir sigortayı (10-20 amper olabilir) fuse taba taktığınızda hem eski sigorta iş görüyo hem de kameranın sigortası. ikinci montaj şekli olan sigorta ayağına kablo bağlamak ise sigortayı söküp ayağına kablo sarıp tekrar yerine takarak yapılıyor. yalnız ben 20 amperlik sigorta kutusundan güç aldığım için burada ekstra güvenlik olsun diye çıkan kabloya 5 amperlik bir sigorta daha bağladım. çünkü hard wire kiti 5 amper ile çalışıyor.

    bundan sonrası el becerinize kalmış. hard wire kitinden çıkan kabloyu ön kameraya takıyorsunuz, arka kamerayı yerine takıp ön kameradan güç alıyorsunuz. ben kapı fitilinden a stununa geçirerek yaptım montajı, arka kamera için de kablonun fazlasını arka koltuğun arkasına koydum. ortada sarkan herhangi bir kablo olmuyo, aracı park edip gittiğinizde hızlandırılmış video ve aracı çalıştırdığınızda da normal video kaydı yapıyo kamera. akünün bitmesi ihtimaline karşı hard wire kiti düşük voltaj geldiğinde kamerayı kapatıyo. hard wire kiti kullanmazsanız yani sadece çakmaklıktan güç alırsanız aracı stop ettiğinizde kayıt yapmayacaktır. aşağıya resimleri ekliyorum, çok el becerisi olmayan arkadaşlarımız da bir elektrik ustasından yardım alabilir keza yanlış işlemler yangına kadar götürebilir aracı. kamera kaydına hiç ihtiyacınız olmaması dileğiyle
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 5 photos.
    OPC Line Sport

  • #2
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 5 photos.
    OPC Line Sport

    Yorum


    • #3
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 4 photos.
      OPC Line Sport

      Yorum


      • #4
        Valla bravo tebrikler. El emeğinize sağlık. Sayfayı kaydediyorum gelecek için. clapclap
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

        Yorum


        • #5
          Güzel tercih yapmışsınız. Bende de 0806 modeli mevcut 2 sene civarı oldu alalı. İyi anları kaydetsin inşallah.

          Yorum


          • #6
            Hayırlı olsun. Bende 11.11 indiriminden 286tl gibi bir fiyata Xiomi mija dvr araç kamerası aldım. Gayet memnunum,çekim olarakta hem net hem de wifi bağlantısı olduğu için çok hızlı bir şekilde telefona videoları çekebiliyorum.

            Yorum


            • #7
              Hayirli olsun güzel cihaz tercih etmissiniz bende onu kullaniyorum
              Opel insignia cosmo 2011 model 2000dizel 160 hp

              Yorum


              • #8
                hayırlı olsun guzel olmus ... bende de viofo A129 var cok ama cok memnunum yenı alcak olanlara tavsıye ederım .....

                Yorum


                • #9
                  arkadaşlar konuyu unutmuştum bildirim gelince bi güncelleme paylaşmak istedim. ön ve arka kamera ilk birkaç ay sorunsuz çalıştı, daha sonra kayıt yapmamaya başladı, farkettim ki arka kamera takılıyken ön kamera da çalıştığı halde kayıt yapmıyo, tek başına ön kamerada sorun yok. satıcıyla görüşüp tamir için arka kamerayı çine gönderdim ancak geldikten 1 2 hafta sonra gene kayıt yapmamaya başladı. insigniada da şimdiki focusumda da arka kamerayı kullanamıyorum, satın almak isteyen olursa diye paylaşmak istedim.
                  OPC Line Sport

                  Yorum


                  • #10
                    Ürün bataryalı mı kapasitörlü mü?

                    Bu tür "dashcam" ürünlerden alacak arkadaşlara uyarımdır; mutlaka kapasitörlü ürün alın. Bataryalı ürünler sıcaktan etkileniyor ve bozuluyor. Aklınızda bulunsun.

                    Benim 2 aracımda da "dünyanın en iyi f/p kamerası" olarak nitelendirebileceğimiz "G1W-C" (kapasitörlü) mevcut. Zamanında 20-30 dolar arası bir fiyata almıştım ama ne yazık ki artık satılmıyor.

                    Yorum


                    • #11
                      ufukkk ürün kapasitörlü ufuk hocam, f/p ürünüydü vaktinde ancak birkaç kişide daha bu problem vardı sanıyorum.
                      OPC Line Sport

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: mhmtzncrkrn View Post
                        ufukkk ürün kapasitörlü ufuk hocam, f/p ürünüydü vaktinde ancak birkaç kişide daha bu problem vardı sanıyorum.
                        Evet ürünün f/p ürünü olduğu dönemi hatırlıyorum. Ben de 2'si arasında kalmıştım.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X